Onze mensen

Schepen van:

 • ruimtelijke ordening
 • toerisme
 • informatie & communicatie.

Woont in Tildonk

 

In 1955 geboren in Mechelen als vijfde in een nest van zeven. Aan het Sint-Romboutscollege afgestudeerd in Latijn-wetenschappen; actief KSA-er en toen al erg veel bezig met zingen.

Vervolgens naar de K.U.Leuven om Plantkundige te worden, op een thesis, tussen 1978 en 1980 geschreven over ... de opwarming van het klimaat in onze streken, maar dan wel 150.000 jaar geleden.

In 1980 beginnen lesgeven in Sint-Angela in Tildonk, twee jaar later getrouwd met Magda Primo, muzieklerares in Tervuren. Samen hebben we vijf kinderen: Dries, Adriaan, Lieselot, Leen en  Linde. Vooral Magda en Leen zijn ook binnen Groen Haacht actief; de andere kinderen hebben het Tildonkse nest al verlaten. Helaas, Dries in december 2013 voorgoed.

Op school graad- en ICT-coördinator geweest, leraar bio, chemie, fysica, labo en informatica.Na heel veel zingen liggen de muzikale activiteiten nu duidelijk in de Tildonkse fanfare Toeterdonk.

Sinds 2006 lid van de Gemeenteraad,sinds 2013 schepen in Haacht, wat vanzelf nog een aantal lidmaatschappen en vergaderingen meebrengt. Vooral toerisme Vlaams-Brabant en IGO houden me wel bezig. Toerisme hoort bij fietsen en wandelen, dus ook bij trage wegen en open ruimte en de planning daarvan."

Paul De Troyer 
Bukenstraat 23
3150 Tildonk
016/60.45.04
0497/80.91.89

Schepen van:

 • Senioren
 • Sport
 • Milieu
 • ICT

Geboren in 1969 als oudste van 3 jongens. Geboren en getogen in Haacht. Na de kleuter- en lagere school, ook de middelbare school in Haacht doorlopen: wiskunde in Don Bosco.

In 1987, na het diploma in Don Bosco behaald te hebben, een jaar in de USA gewoond bij een gastgezin als uitwisselingsstudent.
Daarna licentiaat Informatica gestudeerd (kandidatuur in Diepenbeek, licentiaat in KU Leuven) en een postgraduaat in sociale en culturele antropologie in UCL te Louvain-la-Neuve.

Sinds januari 1994 tewerkgesteld bij IBM, momenteel in een commerciële rol voor storage hardware.
In 1997 getrouwd met Katia Van Cleynenbreugel, leerkracht godsdienst in de lagere school Bekaf in Aarschot. Samen hebben we 3 kinderen: Berend, Marjolein en Mathijs.
Heel mijn leven erg actief geweest bij chiro Haacht: eerst als lid, dan als leider. Jarenlang lid geweest van de Haachtse jeugdraad, van de chiro gewestleiding, en actief meegewerkt in de commissie jeugdbeleid van Chiro Nationaal. Nadien teruggekeerd naar chiro Haacht als Volwassen Begeleider en die rol gedurende 10 jaar met hart en ziel opgenomen.

Van 2010 tot 2015 actief lid van de raad van bestuur van de Vrije Basisschool De Puzzel in Haacht.
Sinds januari 2013 fractieleider voor Groen in de gemeenteraad in Haacht.
Sinds januari 2016 schepen voor de gemeente Haacht.

Dieter Van Besien
Wespelaarsesteenweg 50
3150 Haacht
0475/25.08.46
dieter_vanbesien@hotmail.com

Raadslid OCMW Haacht 

Geboren en getogen in onze mooie gemeente woont ik sedert 2005 opnieuw in mijn geboortedorp Tildonk.
Sedert tientallen jaren ligt mijn hart bij Agalev (later Groen), de keuze voor deze partij was voor mij evident.
Na mijn studies als maatschappelijk assistente begon ik in 1977 te werken bij het OCMW van Haacht.

Sedert 2001 politiek actief in Haacht

 • 2001-2006: schepen
 • 2007-2012: gemeenteraadslid 
 • 2013 – 2015: schepen – Voorzitter OCMW
 • Vanaf 1 januari 2016: raadslid OCMW

Goed en betaalbaar wonen voor iedereen is steeds één van mijn voornaamste werkpunten geweest. In de periode van 2001 tot 2006 werden vele sociale woonprojecten opgestart in Haacht zodat een belangrijke inhaalbeweging werd gemaakt en Haacht in 2013 bij de beste behoorde wat betreft aantal sociale woningen. In 2013 werd de start gegeven voor een nieuw project van het OCMW Haacht voor 15 appartementen, normaal moeten deze appartementen in 2018 klaar zijn. 

Als jonge senior ben ik ook begaan met ouderen in onze samenleving. Reeds in 2001 als Schepen van Senioren wou ik graag een lokaal dienstencentrum in Haacht en ook nu nog is dit één van mijn doelstellingen om dit mee vorm te geven. Binnen de ouderenadviesraad wil ik vooral mee zoeken naar andere woonvormen en opvangmogelijkheden voor ouderen dan de klassieke woonzorgcentra

Ik blijf actief als raadslid OCMW, lid van de welzijnsraad, ouderenadviesraad, de gemeentelijke raad voor internationale samenwerking en lid van het bestuur van de sociale huisvestingsmaatschappij Volkswoningbouw.

Voor vragen kan U kan mij bereiken via decatlinda55@gmail.com​ of 0475/37.30.31

Bestuurslid Groen Haacht

 • Gemeenteraadslid
 • ​Fractieleider Groen

Woont in Haacht-centrum

Tijdens mijn jonge jaren, ben ik vooral actief geweest bij de scouts: leiding, groepsleiding bij een scoutsgroep in Heverlee, daarna actief geworden in gouw Oost Brabant (verantwoordelijke kadervorming en gouwvoorzitter).

Eens woonachtig in Haacht, heb ik me ook vrij snel geëngageerd in het oudercomité van de Gemeentelijke Basisschool ’t Haegje waar ik tot 2007 voorzitter was.
Sinds 2006 actief bestuurslid van Natuurpunt Haacht waaronder ook enkele jaren voorzitter (2007-2012).
Al vele jaren ook betrokken bij de jeugdwerking van volleybal De Mitters.

Professioneel ben ik meer dan 25 jaar actief in de milieu sector, eerst bij Seghers in Wespelaar, momenteel als project directeur bij het milieubedrijf Waterleau in Wespelaar. Het is vanuit deze achtergrond dat ik me goed voel in de natuurbeweging en bij GROEN als partij en dat ik merk dat er in Haacht nog heel wat werk te verzetten valt. Het bewaken van de natuur en open ruimte, proper water in onze beken, energie en klimaat zijn thema’s die me nauw aan het hart liggen. Vanuit mijn professionele achtergrond en mijn engagement in de natuurbeweging hoop ik voor Haacht een positieve bijdrage te kunnen leveren.

Sinds 2005 actief bij Groen Haacht.
Sinds 2013 gemeenteraadslid
Sinds 2016 fractieleider

Wie me wil bereiken kan dat op

Kleine Appelstraat 9 3150 Haacht
Mobiel: 0476/87.92.33
of via e-mail: bernard.lemaitre@groen.be

 

Bestuurslid Groen Haacht

 • Co voorzitter Groen Haacht

Woont in Wespelaar

Als dochter van een zelfstandige in Haacht ben ik geboren en opgegroeid in deze gemeente. Mijn twee broers en ik en later ook mijn zus, waren te vinden op de vele groene plekjes om te fietsen en te ravotten. Maar we engageerden ons ook al heel jong voor het ooit beroemde Burenfeest, een voorstelling door buurtkinderen, waarvan de opbrengst steevast ging naar een goed doel.

Ik studeerde aan het H.H. in Heverlee en haalde in 1990 mijn diploma van onderwijzer. Ik ging meteen aan het werk. Later haalde ik nog de Banaba voor buitengewoon onderwijs en zorg. Momenteel ben ik gepassioneerd aan het werk als coördinator en begeleider van Freinetschool De Muze in Haacht. Daar leer(de) ik hoe belangrijk en voldoeninggevend het is om met z’n allen zorg te dragen voor en te bouwen aan een gemeenschappelijk doel: een warme school.

De jeugd in al haar facetten inspireert me mateloos, deels door mijn job. Maar ook mijn twee zonen, die bijna twintigers zijn, verrijken me dagelijks met hun eigen inzichten en blik op de maatschappij.

Onze groene omgeving, die borg staat voor onze gezondheid in al haar facetten, is voor mij een grote bekommernis. Mijn belangstelling hier gaat dan ook uit naar korte omloop-initiatieven, bio-landbouw, maar ook naar bedrijven die oprecht belang hechten aan ecologie en duurzaamheid.

Ook mijn ouders, die ondertussen gepensioneerd zijn, zijn een bron van inspiratie en geven mee vorm aan mijn beeld op en de noden van onze huidige maatschappij. Mijn vader zei me ooit: ‘Als je het allemaal zo goed weet, doe er dan wat aan.’

En dat deed ik dan. Ik stapte drie jaar geleden mee in in het bestuur van Groen Haacht. Het was mijn eerste politieke engagement, maar het blijft me steeds meer boeien.

Uiteindelijk zijn we allemaal op zoek naar warmte, naar een ‘samen’leving die voldoening geeft. Dit combineren met zorg dragen voor onze aarde is de ultieme uitdaging. Daar ga ik voor!

Kurt Lannoye en ik vormen samen het voorzittersduo. We ondersteunen met veel plezier onze hardwerkende, warme ploeg van Groen Haacht!

Je kan me bereiken via email op: haacht@groen.be

Bestuurslid Groen Haacht

 • Co voorzitter Groen Haacht
 • secretaris

Woont in Haacht-centrum

Als jongste van 3 broers ben ik opgegroeid in de Westhoek in Diksmuide. Volop actief in de plaatselijke jeugdbeweging KSA. Ik heb TEW gestudeerd aan de K.U.Leuven. Na mijn studies dan heel snel terecht gekomen in de culturele wereld. Ik was lange tijd zakelijk leider bij het STUK in Leuven. De verbouwing van het Arenberginstituut tot een nieuw kunstencentrum was een van de grote projecten. In 2013 was het tijd voor verandering en ben ik beginnen werken bij het theatergezelschap Berlin. Het Antwerps gezelschap maakt theater met een documentair karakter. Verhalen vanuit de wereld dus, vaak met beeld (schermen) op scene, internationaal.

In 2001 op de markt van Haacht komen wonen.  De natuur en het groene karakter van de gemeente hebben me meteen aangenaam verrast. Het Broek, de jaagpaden langs de Dijle, de Anti-tankgracht, de velden rond de Kraeneveldhoeve en de ontelbare doorsteekjes en veldweggetjes droeg ik dan ook snel een warm hart toe. Dat moeten we koesteren. Vanuit een ecologische en sociale bezorgdheid werd ik in 2012 bestuurslid en penningmeester van Groen Haacht. Vanaf mei 2015 ben ik samen met Marian Ursi co-voorzitter. Op lokaal vlak is een Groene blik echt nodig: beslissingen niet enkel vanuit economische perspectief nemen, maar alle facetten afwegen.  De milieu- en sociale impact wordt vaak vergeten. Gelukkig kunnen we daar sinds 2013 van binnenin de meerderheid elke dag aan werken. Ik geloof erg sterk in dialoog, in openheid, in gelijke kansen en in de kracht van kleine veranderingen.

Ik ben te bereiken op kurt.lannoye@telenet.be of 0496/524316.

 

 • Webbeheerder

Woont in Haacht-centrum

 

Samen met Groen nationaal en provinciaal hou ik het dossier van Recover Energy nauwlettend in de gaten, een dossier dat volgens mij geen enkele politieke partij kan claimen. Dit is een dossier dat politieke kleur te boven gaat en waaraan we samen moeten vechten om te voorkomen dat de afvalverbrandingsoven er ooit komt.

Al heel mijn leven probeer ik me meer en minder in te zetten voor een groenere, eerlijkere, fijnere wereld om in te leven. Dit klinkt allemaal heel erg zweverig, maar volgens mij heb je in het leven altijd een groter doel nodig om na te streven. Een droom waarnaar je probeert te leven.

Met mijn vrouw ben ik trotse verbouwer van een leuk huisje in het centrum van Haacht; een bewuste keuze van bouwmaterialen is hier ons motto. De materialen en technieken die we tijdens het verbouwen toepassen willen we zo natuurlijk en gezond mogelijk houden. Een huisje waar het fijn en gezond is om in te wonen.

Haacht is een fantastisch dorp! Je vindt er erg veel verscheidenheid op een  kleine plaats. Haacht heeft echter ook veel troeven die het nog niet of onvoldoende uitspeelt. Het ooit zo vernieuwende handelscentrum dreigt helemaal opgeslokt te worden door het toenemende verkeer. De Lombaarden die fungeert als groene long en plaats voor water, dreigt te verdwijnen in functie van nog meer beton, en nog meer verkeer. Haacht, dat dé uitvalsbasis zou kunnen zijn voor fietstoeristen, staat nu vooral bekend als het dorp waar de fietspaden slecht onderhouden zijn of ontbreken.

 

Je kan me steeds bereiken op

Rijmenamsesteenweg 16 3150 Haacht 016/75.03.58

of via e-mail: thomas.naveau@groen.be

Bestuurslid Groen Haacht

 • Verantwoordelijke voor Jong Groen Haacht

Woont in Tildonk

Ik ben Jelle Persoons, geboren en getogen in Tildonk. Ik studeer Klassieke Geschiedenis aan de KULeuven, waar ik komend jaar ook op kot zal gaan.

Als jonge inwoner van de gemeente Haacht wil ik mij vooral inzetten voor een groener en socialer Haacht, waarbij rekening wordt gehouden met de jeugd, en waar de inwoners recht hebben op inspraak in de gemeente. Deze standpunten vond ik het meest terug bij Groen, dus sloot ik mij aan bij Groen Haacht.

Deze gemeente verdient een opener, een groener, en een socialer bestuur. Dit kan volgens mij bereikt worden door een bestuur waar Groen deel van uitmaakt.

Ik ben altijd bereikbaar op mijn GSM (0474/267254), of op mijn thuistelefoon (016/603223), als ik niet in Leuven ben voor mijn studies.

Voorts beantwoord ik graag uw vragen via mail op het e-mailadres :meeneem_chinees@hotmail.com of jelle@persoons.org.

Bestuurslid Groen Haacht

Woont in Wespelaar

Bestuurslid Groen Haacht

Woont in Wespelaar

 

In 1991 te Leuven geboren als enigste kind van mijn ouders, maar opgegroeid hier in onze fantastische gemeente Haacht. Afgestudeerd in 2009 aan het Don Bosco Instituut in de richting Wetenschappen-wiskunde, en gedurende de derde graad actief geweest in de lokale afdeling van MOS (Milieuzorg Op School).

Achteraf naar de K.U. Leuven getrokken voor de vervulling van mijn jongensdroom: Een opleiding tot bioloog. Na afronding van de academische bachelor toch van koers veranderd en gekozen voor de bredere interuniversitaire master Marine and Lacustrine Science and Management aan de Vrije Universiteit Brussel, de Universiteit Gent en de Universiteit Antwerpen. Afgestudeerd in 2014 op een thesis rond klimaatsverandering: een experimentele studie omtrent de effecten van onze CO2 uitstoot op het leven in de oceanen. Deze opleidingen reikte mij de middelen aan om me in te kunnen zetten voor goed en breed gedragen milieubeleid en natuurbeheer.

Sinds het voorjaar van 2015 lid van het bestuur van Groen Haacht. Voornaamste reden voor deze beslissing was de wil om me in te zetten voor een andere en betere toekomst voor iedereen in onze mooie gemeente.


 

Jasper Elsen

Wakkerzeelsestraat 17

3150 Wespelaar

016/60.51.48

0498/74.17.28

Actief Medewerker Groen Haacht

 • Verantwoordelijke Huis aan huisblad

Woont in Haacht

Nadat ik de fakkel van voorzitter doorgaf aan mijn man, bleef ik achter de schermen actief binnen Groen Haacht. Nu hou ik me vooral bezig met het ontwerpen van verschillende publicaties voor Groen Haacht en de layout van het huis aan huis blad.In het dagelijkse leven ben ik een actieve blogger over huis, tuin, ecologie, lekker eten, ontwerpen en handgemaakte dingen en sinds 2012 mama van een guitige zoon, startende zelfstandige en grafisch vormgever.

Wie me wil bereiken kan dat via

Rijmenamsesteenweg 16 3150 Haacht 016/75.03.58

of per e-mail: Sigrid.princen@groen.be

Bestuurslid Groen Haacht

 • verantwoordelijke activiteiten

Woont in Tildonk

 

Hoi, even mezelf voorstellen. Mijn naam is François Van der Vinck maar ik ben beter gekend als “de Swa van Linda (De Cat)”.Afkomstig van Antwerpen woon ik sinds 2005 in Tildonk.Ben ex-treinbestuurder van de NMBS, waar ik steeds de belangen van de werknemers heb behartigd als vakbondsafgevaardigde.Het belangrijkste voor mij wat er na 14 oktober moet gebeuren in Haacht is een open communicatie tussen schepencollege, gemeenteraad en bevolking. MEER INSPRAAK!

Ook het openbaar vervoer is nog voor verbetering vatbaar. Verschillende omliggende gemeenten zijn zo goed als onbereikbaar met het openbaar vervoer.

Je kan mij bereiken via:

e-mail: francois.vandervinck@telenet.be