Week van 1 mei

Maandag 1 mei

Vandaag genieten we nog van het lange weekend. Op jaarlijks weekend met mijn broers en hun vrouwen en kinderen. Genieten!

Dinsdag 2 mei

Sportraad

Vandaag komen we samen met de vertegengwoordigers van de verschillende sportverenigingen. Ik overloop even de stand van zaken in het bouwdossier van de voetbalvelden achter Den Dijk en van de multifunctionele box. Daarna verkiezen we ook de laureaten van de sportprijs en van de prijs voor sportverdienste. Beide prijzen zullen uitgereikt worden tijdens het Sport- en Cultuurgala op vrijdagavond 19 mei. Eigenlijk moet ik zeggen: het Jeugd- Sport- en Cultuurgala, want vanaf dit jaar wordt ook een verdienstelijke vrijwilliger bij de jeugdverenigingen in de bloemetjes gezet. Ik ben blij dat we deze vieringen samen doen, en dat niet iedereen apart zijn huldigingen organiseert. Tenslotte kunnen we allemaal van elkaar bijleren, en is het fijn om anderen te ontmoeten en te leren kennen. Iedereen is trouwens welkom op 19 mei om 19u30 in de sporthal voor dit gala!

Donderdag 4 mei

Hondenlosloopweide

Vandaag bezoek ik met één van onze medewerkers een mogelijke locatie voor de hondenlosloopweide. We meten het terrein af (ongeveer 95m bij 35m, niet slecht om eens in rond te lopen zou ik denken :-). We gaan nu een schatting maken van de kosten die erbij komen om hier een goeie losloopweide van te maken, en dan zal ik dat dossier verdedigen op het college, en mijn best doen om budget vrij te krijgen om dit project te realiseren. Voor zover ik weet zijn alle eigenaars van honden (en de honden zelf ook) een grote voorstander van een losloopweide! Je mag altijd laten weten als je argumenten voor of tegen zo’n weide hebt.

Schepencollege

Bijzonder goed nieuws: het college vraagt Gaston Stas en Louis Deca om de opvoering van “Hogteneers van vruger”, naar de teksten van André Van Aerschot, nog eenmaal te brengen. Deze keer in Den Breughel, en ten voordele van Kom op tegen Kanker. Iedereen die de opvoering gemist heeft (zie mijn blog van 1 april) krijgt nu de kans om alsnog te genieten van deze ontspannende performance. Trouwens: kent u de dappere mannen van het Boerenfront van Haacht? Nee? Kom dan zeker luisteren. Het verhaal is de moeite waard!

Zaterdag 6 mei

Smikkeltocht

Vanavond nemen we deel aan de smikkeltocht van KWB Haacht Centrum. Een hele leuke activiteit: een mooie wandeling langs de trage wegen van Haacht, en op verschillende plaatsen is er een halte voorzien: eentje voor de aperitief, eentje voor de soep, eentje voor de hoofdmaaltijd, en eentje voor het dessert. Geweldig concept: een mooie, ontspannende wandeling langs de groene plekjes in onze gemeente, en op de stopplaatsen gezellig babbelen met de andere deelnemers. De hoofdmaaltijd werd klaargemaakt door Joost van Roost. Je mag altijd raden over wie het ging en op welke locatie de maaltijd geserveerd werd J.

Zondag 7 mei

Lentewandeling Groen Haacht

We organiseren onze jaarlijkse lentewandeling, deze keer in Wakkerzeel. We komen samen aan de pastorie. Ik ben verheugd om te zien dat er een mooie groep is opgedaagd om mee te gaan. We beginnen met een rondleiding in de pastorietuin door Jan Godemont. Jan beheert die tuin, en spreekt met heel veel passie over alle facetten van de tuin. Daarna worden we ontvangen in de kerk, en krijgen we een al even passionele uitleg over de geschiedenis van Wakkerzeel, bekijken we de brandijzers waarmee beesten en mensen verlost werden van hondsdolheid, en aanhoren we de geschiedenis van het kerkorgel. Blijkt dat Wakkerzeel in de Middeleeuwen eigenlijk het Rock Werchter van vandaag organiseerde: een vierdaags festijn met duizenden deelnemers. Blijkbaar waren er tussen de kerk en de pastorie in die tijd niet minder dan 25 herbergen. Wakkerzeel, the place to be! Daarna maken we een mooie wandeling langsheen tragen wegen in en rond Wakkerzeel, en sluiten tenslotte af met een hapje en een drankje. Wat een fijne dat alweer! Wil je zelf de wandeling ook eens uitproberen? https://www.haacht.be/activiteiten/detail/110/kunstdorpwandeling