LOKAAL EN DUURZAAM IN HAACHT

Je hoeft niet met politiek bezig te zijn om een verschil te maken. In Haacht kan je op steeds meer manieren kiezen voor een duurzame levensstijl. Zo spraken we met Liesbeth, jonge
mama van twee kindjes. We strikten haar op de drempel van de Twinkelfee, een gezellig winkeltje met eerste keus tweedehandskinderkleding, babyuitzet en speelgoed, en dat in het hartje van Haacht. Ze springt er net even binnen om enkele spulletjes van de geboortelijst te halen, want ook dat kan in de Twinkelfee. "Ik hou van het initiatief van de Twinkelfee", zegt Liesbeth. "Waarom zou de ene goede kleding en spulletjes weggooien als de babyperiode erop zit, en zouden dezelfde producten opnieuw gemaakt moeten worden voor ons?" "Ik ben heel erg blij met de Twinkelfee in Haacht, maar eigenlijk staat mijn hele huis vol met tweedehands pareltjes. Ik vind het geweldig om iets een tweede leven te geven!"

Of Liesbeth bewust koopt, ook met het oog op kinderarbeid? "Sinds ik mama ben geworden denk je bij alles twee keer na. Ook door tweedehands te winkelen vermijd je steun aan de grote textielsector, die toch vaak onze visie op arbeid met de voeten treedt."

Zijn er nog duurzame initiatieven in de omgeving waar je aan meedoet? "Ja, ik ga deelnemen aan De Wakkere Akker in Herent, een plukweide met biogroenten. Wij geloven er erg in dat als iedereen een klein steentje bijdraagt, er al heel veel kan veranderen. Daarom zijn we ook sinds dit jaar begonnen met plantaardig eten om zo onze ecologische voetafdruk te minderen."